Munkaruha vásárlása Sopronban

A megfelelő munkaruha vásárlása Sopronban, vagy bármely hagyományosan ipari jellegű területen. Ehhez persze érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen szempontok szerint is kell kiválasztanunk az ideális munkaruhát, illetve egy megfelelő forrást is érdemes keresnünk, ahonnan garantáltan minőségi munkaruhákat szerezhetünk be. Az alábbiakban ezeket vesszük sorra, ha munkaruhát vásárolnánk Sopronban.

Milyen munkaruha típust válasszunk?

A munkaruha típusát döntőrészt a munkafolyamatok követelményi határozzák meg:

  • általános felhasználásra a legtöbb, általános munkaruha alkalmas
  • nagy fizikai igénybevétel esetén vastagabb, erősebb ruha szükséges
  • mozgékonyságot követelő munkáknál könnyebb, vékonyabb ruhát válasszunk.

A munkafolyamatok mellett az adott munkaruha típusok között egyéni igényeink és szokásaink szerint is érdemes választani. Többek között választhatunk:

  • kabátot, dzsekit,
  • derekas nadrágot, kantáros nadrágot, rövid nadrágot,
  • overált, kötényt.

Munkakabát, dzseki választása

A kabátoknál a leglényegesebb döntés, hogy gumis derekat akarunk-e, vagyis hogy fogja a kabát a derekunkat, vagy pedig csak sima derékkal akarjuk, tehát ez lelóg a derék alá. A gumis derék jobb tartást biztosít, de a munka közben felhúzódhat és így megszűnik a vese takarása. A gumi nélküli derék nem biztosít ugyan stabil tartást, de nem szükséges folyton visszahúzni, mert nem akad el a szorosabb gumi miatt.

Munkanadrág választása

A nadrágoknál nagyon fontos döntés hogy deréknadrágot, vagy kantáros nadrágot válasszunk. A derekas nadrág a hagyományos nadrágokhoz hasonlóan deréknél illeszkedik a testhez, övvel tudjuk megszorítani, illetve léteznek részben gumis derekú típusok is. Kantáros nadrágok esetében a vállpánt rögzíti a testhez a nadrágot, deréknál sokkal lazábban illeszkedik a testre.

Amennyiben munkaruhára Sopron, vagy kiemelten ipari területen van szükségünk, akkor bizonyos szakmák és foglalkozások meghatározzák a munkaruha típusát. Gyári munkásoknak hagyományos ipari munkaruha a megfelelő választás; élelmiszeriparban vagy egészségügyben dolgozóknak fehér ruha, köpeny, fehér cipő; míg mondjuk biztonsági őröknek fekete nadrág, pilótadzseki, fekete pulóver.

Milyen legyen a munkaruha anyaga?

A munkaruha anyagválasztása terén nagyobb mechanikai igénybevételhez (anyagrakodás, favágás, hegesztés) vastagabb és erősebb pamut anyagú munkaruhákat érdemes választani.

Szerelési feladatokhoz inkább vékonyabb, de kényelmesebb és rugalmasabb pamut vagy kevertszálas anyagból készült munkaruha használata lehet javasolt.

Munkaruha hegesztéshez

Hegesztés vagy más hőalakítással járó munka esetén célszerű lángálló, erős vegyszerekkel végzett munka esetén saválló, valamint vegyszerekkel és elektromos eszközökkel végzett munka esetén pedig antisztatikus alapanyagú munkaruhát választani.

Téli munkaruhák

Télen vagy hideg helyen végzett munka esetén meleg téli béléssel ellátott munkaruhát célszerű viselnünk. Sokféle béllet munkaruha, illetve divatos télikabát közül választhatunk. Gyenge megvilágítás, vagy éjszakai munkavégzés esetén fényvisszaverő csíkkal ellátott, jól láthatósági színű munkaruhát válasszunk.

Speciális munkaruhák

Amennyiben vegyszerek fröccsenése, vagy permet a veszély oka, használjunk vegyszerálló overált. Porok, Biológiai vagy Nukleáris veszélyek ellen is az adott célra minősített overálok használata javasolt. Fakitermelés és láncfűrész kezelés esetére vágásbiztos ruházatot, hentes munka esetén lánckötényt és lánckesztyűt ajánlunk.

Honnan szerezzük be a munkaruhákat?

Amellett, hogy meghatározzuk a megfelelő munkaruha típust, az anyagot és az egyéb védelmi képességeket, mindenképp érdemes időt áldoznunk arra is, hogy a megfelelő forrásból szerezzük be az adott ruhadarabot.

Erre hagyományosan a munkaruha- és munkavédelmi boltok állnak rendelkezésre, de ma már számos webáruház is rendelkezésre áll, amik az internet segítségével akár otthonról is elérhetők. A megbízható bolt megtalálása azonban nem egyszerű, mindenképp érdemes figyelnünk az értékeléseket, véleményeket, amiket szintén megtalálhatunk a világhálón. A megbízható munkavédelmi webáruházra tökéletes példa lehet a MEK Outlet webáruház, ahol nem csak széles kínálat, de gyors kiszállítás is elérhető.

Összegezve:

A megfelelő munkaruha megtalálása nem egyszerű feladat, kifejezetten, ha az ország nyugati területén szeretnénk munkát végezni, ahol az ipar több évtizedes hagyományokra tekint vissza. A legegyszerűbb azonban, ha sikerül egy megbízható webáruházat találni, ahol megfelelő kínálatot is találhatunk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*